ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Πλένουμε και σκουπίζουμε για να στεγνώσουν καλά τρία μικρά λεμόνια. Στο καθένα από αυτά καρφώνουμε τρία γαρίφαλα. Βάζουμε τα λεμόνια με τα γαρίφαλα σε ένα
Πλένουμε και σκουπίζουμε για να στεγνώσουν καλά τρία μικρά λεμόνια. Στο καθένα από αυτά καρφώνουμε τρία γαρίφαλα. Βάζουμε τα λεμόνια με τα γαρίφαλα σε ένα
Σε ένα μπουκάλι βάζουμε 3-4 κλαδιά βασιλικού που έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει καλά, καθώς και δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια
Μπορούμε να αρωματίσουμε ελαιόλαδο με όλα τα αρωματικά φυτά: δενδρολίβανο, μάραθο, άνηθο, δυόσμο, βασιλικό, εστραγκόν, μαϊντανό, κόλιαντρο κ.α. Σε ένα
Με το δίκταμο, το χαρακτηριστικό αυτό (και μοναδικό) αρωματικό φυτό της Κρήτης μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα ξεχωριστό αρωματισμένο ελαιόλαδο. Πλένουμε
Σε ένα μπουκάλι βάζουμε δύο σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά), δύο-τρία γαρίφαλα και τρία-τέσσερα κλωναράκια μάραθο, πλυμένο και στεγνωμένο. Ανάλογα με την
Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη για πιο έντονο άρωμα. Παρασκευάζεται αν προσθέσουμε 2-3 κλαδάκια ρίγανη σε δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο και
Σε μπουκάλι με δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο βυθίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο και 5-6 κόκκους πιπέρι. Φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό