Written by Super User
Εμφανίσεις: 1274

Η ιατρικη αποψη

Δεν έχουν άδικο οι γιατροί και οι διαιτολόγοι που συμβουλεύουν: αν τρώτε τηγανητά, να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο στο τηγάνισμα! Η άποψη αυτή καταρρίπτει εξαρχής ένα μύθο που ήθελε τα ζωικά λίπη και τα υδρογονωμένα λάδια

να αντέχουν περισσότερο στο τηγάνισμα σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που..."χαλά" πιο γρήγορα. Η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει πως το ελαιόλαδο είναι το πιο κατάλληλο λάδι για τηγάνισμα, επειδή παραμένει σταθερό λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών του ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες.