Written by Super User
Εμφανίσεις: 1276

Η ιατρικη αποψη

Δεν έχουν άδικο οι γιατροί και οι διαιτολόγοι που συμβουλεύουν: αν τρώτε τηγανητά, να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο στο τηγάνισμα! Η άποψη αυτή καταρρίπτει εξαρχής ένα μύθο που ήθελε τα ζωικά λίπη και τα υδρογονωμένα λάδια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ ιατρικη αποψη
Written by Super User
Εμφανίσεις: 1375

Ελαιολαδο & δυνατο μυαλο

Ιατρική έρευνα Ισπανών επιστημόνων αποδεικνύει την ευεργετική επίδραση στη διανοητική λειτουργεία. Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine», συμμετείχαν 447 άνδρες και γυναίκες δίχως νοητικά προβλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕλαιολαδο & δυνατο μυαλο
Written by Super User
Εμφανίσεις: 1255

Ελαιoλαδο & καρκινικα κυτταρα

Το παρθένο ελαιόλαδο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και eμποδίζει και τον πολλαπλασιασμό τους. Ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» κατά του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα, είναι το παρθένο ελαιόλαδο, καθώς μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕλαιoλαδο & καρκινικα κυτταρα

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

Εδώ θα βρείτε συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας αρωματισμένο ελαιόλαδο!

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Πλένουμε και σκουπίζουμε για να στεγνώσουν καλά τρία μικρά λεμόνια. Στο καθένα από αυτά καρφώνουμε τρία γαρίφαλα. Βάζουμε τα λεμόνια με τα γαρίφαλα σε ένα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Σε ένα μπουκάλι βάζουμε 3-4 κλαδιά βασιλικού που έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει καλά, καθώς και δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Μπορούμε να αρωματίσουμε ελαιόλαδο με όλα τα αρωματικά φυτά: δενδρολίβανο, μάραθο, άνηθο, δυόσμο, βασιλικό, εστραγκόν, μαϊντανό, κόλιαντρο κ.α. Σε ένα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΔΙΚΤΑΜΟ

Με το δίκταμο, το χαρακτηριστικό αυτό (και μοναδικό) αρωματικό φυτό της Κρήτης μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα ξεχωριστό αρωματισμένο ελαιόλαδο. Πλένουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

Σε ένα μπουκάλι βάζουμε δύο σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά), δύο-τρία γαρίφαλα και τρία-τέσσερα κλωναράκια μάραθο, πλυμένο και στεγνωμένο. Ανάλογα με την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ

Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη για πιο έντονο άρωμα. Παρασκευάζεται αν προσθέσουμε 2-3 κλαδάκια ρίγανη σε δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Σε μπουκάλι με δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο βυθίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο και 5-6 κόκκους πιπέρι. Φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ